Олимпийски медалисти ще носят знамето ни на откриването на Евро '13

18 Февруари 2013 г.

Двама олимпийски медалисти – Ирина Никулчина и Генади Стоицов, ще носят българското знаме на церемонията по откриването на европейското първенство по биатлон утре на централния площад в  Банско.

 

Наскоро Стоицов спечели два златни медала в дисциплините гигантски слалом и супергигантски слалом от световните зимни игри „Спешъл Олимпикс”  в Пьонг Чанг, Южна Корея. Никулчина пък е бронзова медалистка от игрите в Солт Лейк Сити през 2002 г.

 

Всички 376 биатлонисти и 170 официални лица ще вземат участие в церемонията по откриването на първенството, която ще започне в 19.30 часа.

 

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и първият вицепрезидент на Междунардния съюз по биатлон Сергей Кущенко ще дадат старт на шампионата. Ансамбъл “Българе“ ще изпълни фрагменти от спектакъла “Това е България“ със солисти Албена Вескова и човекът-оркестър Веселин Кузмов.

 

Националите на България вече се завърнаха от световното първенство в Нове Место и се готвят за предстоящите стартове. В Чехия мъжката на щафета завърши на 9-то място, а Краси Анев финишира единадесети в спринта.

 

БНТ1 и Евроспорт ще предават пряко най-интерeсните стартове от европейското – спринт и преследване при мъжете и жените. Спринтовете при мъжете и жените ще са на 23 февруари (събота), съответно от 10:30 ч. и 15:00 ч. Преследването е на следващия ден, като стартът при мъжете е планиран в 12:00 часа, а този при жените в 15:45 ч.

 

Любителите на биатлона ще могат да следят на живо резултатите от стартовете и в интернет на www.biathlon.bg в специалната секция за първенството.

 

Бюджетът на състезанието е 750 000 лева. Той е осигурен с финансовата подкрепа на Министерство на физическото възпитание и спорта, Община Банско, “Техем“, “Опел“, хотел „Лъки Банско” и Българския спортен тотализатор. Генерален спонсор на първенството е Обединена Българска Банка. 
 


 

 
 

 

Copyright 2021, Българска федерация по биатлон, Всички права запазени